Kop van Drenthe

imageWelkom in de Kop van Drenthe:

een wereld van verschil

Buffet

Culinair genieten

Arrangementen

Arrangementen

Onbekommerd genieten

Cultuur

Klompenmuseum

Culturele rijkdommen

Open monumentendagen Noordenveld

‘Boeren, burgers, buitenlui' is het thema van de landelijke Open Monumentendagen. Dit jaar worden de monumentendagen gehouden op zaterdag 9 en zondag 10 september. Het thema krijgt vorm in een reeks van activiteiten en daarnaast zijn diverse ‘bekendere' monumenten voor publiek geopend. Voor meer info, ook over openingstijden zie deze website (zoeken op Noordenveld)

Monumentenwandeling Noordsche Veld

Tijdens het weekend van de Open Monumentendagen organiseert Staatsbosbeheer op zondag 10 september in samenwerking met De Bosrand een monumentenwandeling over het Noordsche veld. Hier vindt u alle informatie.

Vakantiefoto's?

Norgerberg ZooverStuur ze in! We tonen ze graag, mét naamsvermelding van de fotograaf, op onze fotopagina, zoals deze foto gemaakt door Roel Lubbers, die ons vaak van prachtig materiaal voorziet. 

Welkom in de Kop van Drenthe

Kaart Kop van Drenthe

Ligging Drenthe

 

 

 

 

 

 

 

De veelzijdige Kop van Drenthe is dé plek voor een heerlijke vakantie of dagje uit. Hier vindt u een prachtige diversiteit aan natuur, maar ook leuke attracties, de beste accommodaties en horeca, prachtige routes en bijzondere cultuur. Nieuwsgierig geworden? Wij verwelkomen u graag!