Kop van Drenthe

Terug naar

Overzicht
 

Bajesdag Gevangenismuseum

DURF JIJ JE TE LATEN BOEIEN? 
Benieuwd hoe een cel er van binnen uitziet? Of wat gedetineerden de hele dag doen? Wil je weten hoe een drugshond te werk gaat? Of hoe het is om na een straf weer terug te komen in de maatschappij? Het antwoord op al je vragen krijg je op de Bajesdag van het Gevangenismuseum.


Ervaar wat er gebeurt als je de wet overtreedt. Van het politieonderzoek tot de rechtszaak, en van detentie tot vrijlating én daarna. Je kunt een echte rechtszaak bijwonen, een kijkje nemen in de gevangenis of je laten besnuffelen door een echte drugshond. Bekogel de gevangenis-ME, maak een ritje in een echte cellenbus en nog veel meer! Natuurlijk kun je ook in het museum rondkijken. 


Wist je dat gedetineerden in de gevangenis van alles produceren? Exclusief voor de Bajesdag kun je een kijkje nemen in het Arbeidscomplex van gevangenis Esserheem.


Een boeiend dagje uit voor het hele gezin! Durf jij het aan? Het Gevangenismuseum organiseert de Bajesdag in samenwerking met PI Veenhuizen, Dienst Vervoer en Ondersteuning, Rechtbank Noord-Nederland, Parket Noord-Nederland en de Politie Basisteam Noord Drenthe.

Informatie over Bajesdag Gevangenismuseum

Openingstijden

Openingstijden
2 juni 2018 10:00 uur - 17:00 uur

Toegangs prijzen

Reguliere Toegangsprijs
5,00 euro
Toegangsprijs Kinderen
2,50 euro
Bijzonderheden toegangsprijs

t/m 12 jaar

Delen en Opslaan:

  • Deel op Facebook Vind ik leuk
  • Deel op Twitter Deel op Twitter

Adresgegevens

Locatie
Straat:
Oude Gracht 1None
Postcode en Plaats:
9341 AA Veenhuizen
Website:
Website