Kop van Drenthe

Terug naar

Overzicht
 

ScharrelKids Norg - Slootjesdag

Ga je mee op avontuur langs de waterkant?


Schepnetjes in de aanslag!


Ook in 2018 doet IVN Norg mee met de landelijke slootjesdagen. Kinderen kunnen met hun ouders en/of grootouders ontdekken wat er zoal leeft in sloten en watertjes. Benieuwd of je dit jaar een waterschorpioen of stekelbaarsje vindt? Kokerjuffers, bootsmannetjes, watertorren, schrijvertjes en misschien nog veel meer waterdiertjes. Kruip, glibber, speur en ontdek. Ga mee op slootjessafari in de sloot en kwaak mee met een kikkerconcert.


Veel dieren in en bij een sloot is een goed teken. Dat betekent dat er voor al die diertjes voldoende eten te vinden is, wat weer een teken is van een gezonde omgeving.


Wij hebben schepnetjes, emmertjes, zoekkaarten om u daarbij te helpen.


Door gebruik te maken van een microscoop, beamer en laptop is het mogelijk alle waterdiertjes vergroot weer te geven zodat er nog beter naar details gekeken kan worden. Een super ervaring voor de meeste kinderen.


De locatie is het Oostervoorsche diep in Norg. Komt u met de auto is het handig dat u parkeert bij theehuis de Bosrand aan de Donderseweg. Van daaruit kunt u via de route het Laarzenpad lopen naar het  Oostervoorsche diep.


Wij staan daar klaar tussen 10.00 uur en 15.00 uur. U kunt zolang of zo kort blijven als u zelf wilt. Er zijn geen kosten aan verbonden.


Team Scharrelkids IVN Norg

Informatie over ScharrelKids Norg - Slootjesdag

Openingstijden

Openingstijden
9 juni 2018 10:00 uur - 15:00 uur

Delen en Opslaan:

  • Deel op Facebook Vind ik leuk
  • Deel op Twitter Deel op Twitter

Adresgegevens

Locatie
Straat:
Donderseweg 7None
Postcode en Plaats:
9331TB Norg