Kop van Drenthe

Terug naar

Overzicht
 

Restauratorendag

Restauratorendag in Museum Havezate Mensinge
Voor liefhebbers van historie en verhalenvertellers


Zondag 3 februari wordt voor de zestiende keer de Restauratorendag gehouden in Museum Havezate Mensinge. Het museum in Roden ademt dan nog meer historie dan anders. Liefhebbers en verhalenvertellers weten hun weg te vinden naar dit prachtige evenement in de kop van Drenthe.


Gratis taxaties en advies
Leden van Restauratorenvereniging Noord en andere restaurateurs uit de regio laten in de kamers van de havezate en in Het Koetshuis restauratietechnieken zien en geven er uitleg bij. De deelnemers zijn deskundig op het gebied van o.a. meubels, porselein, antieke wapens, piano’s en vleugels, zilveren voorwerpen en sieraden (goud en zilver) en schilderwerk. Benieuwd of uw schilderij ook een verborgen meesterwerk is? Schilderijenrestaurator Guido van Hengevelde is aanwezig voor taxaties van door bezoekers meegebrachte schilderijen. Heeft u recentelijk een meubelstuk geërfd en wilt u het laten opknappen? Onze meubeldeskundige Henk Wieringa en stoffeerder Evert van der Veen geven u graag advies.


Prachtige verhalen
De liefde tussen de restauratoren en de Havezate is groot. Dankzij een financiële bijdrage van de BankGiro Loterij zijn er de afgelopen vier jaar heel wat meubels hersteld door de restaurateurs. De gemeente Noordenveld kocht de voltallige inboedel aan van de laatste familieleden Kymmell, die de Havezate bewoonde tot 1985. De conditie van de meubels, het porselein en schilderijen was na een periode van dertig jaar erg slecht. Bijzonder veel objecten uit de museumcollectie door de hulp van de restaurateurs vakkundig en fraai gerestaureerd. Over deze herstelwerkzaamheden kunnen de restauratoren prachtige verhalen vertellen.


Restauratorendag
Zondag 3 februari
Open: 13.00 – 17.00 uur
Museum Havezate Mensinge & Het Koetshuis
Mensingheweg 3 en 5 in Roden


Toegangsprijzen
€6,-      | volwassenen
€3,-      | kinderen 12 t/m 17 jaar
gratis   | kinderen tot 12 jaar


www.mensinge.nl

Informatie over Restauratorendag

Openingstijden

Openingstijden
3 februari 2019 13:00 uur - 17:00 uur

Openingstijden

Openingstijden
3 februari 2019 13:00 uur - 17:00 uur

Delen en Opslaan:

  • Deel op Facebook Vind ik leuk
  • Deel op Twitter Deel op Twitter

Adresgegevens

Locatie
Straat:
Mensingheweg 1-
Postcode en Plaats:
9301 KA Roden
Website:
Website