Kop van Drenthe

Terug naar

Overzicht
 

Culinair Erfgoed Diner

Beleef 200 jaar Koloniën op je bord

In het kader van 200 jaar Koloniën van Weldadigheid organiseren we van mei t/m september 2019 weer iedere maand een culinair erfgoed diner.  Met een wisselend culinair thema gerelateerd aan de bijzondere historie van de koloniën. Verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden. De diners vinden telkens op een andere locatie plaats om onze gasten met zoveel mogelijk aspecten van de Koloniën in aanraking te laten komen. Er zijn zoveel bijzondere pareltjes in dit prachtige gebied!


De Koloniën van Weldadigheid hebben een (nog onontgonnen) historische verbinding op het gebied van voedsel. De Koloniën zijn ontstaan als oplossing voor de armoede in de grote steden; gebrek aan alles, maar vooral aan eten. In de vrije Kolonie leerde men door middel van landbouw (verbouwen van voedsel) om zelf een goed bestaan op te bouwen. De onvrije Kolonie was een zelfvoorzienende gemeenschap waar het voedsel voor en door de verpleegden werd verbouwd.


Heerlijk eten op een bijzondere locatie

Ieder diner wordt ingeleid en omlijst met bijzondere verhalen van deskundigen op het gebied van de Koloniën van Weldadigheid en de culinaire geschiedenis van deze omgeving. De originele schaftlijst van de Maatschappij van Weldadigheid dient als leidraad voor het menu.
Alle diners vinden plaats op zondagmiddag- en avond, op verschillende locaties in de Koloniën van Weldadigheid. We maken de locaties en thema's zo snel mogelijk bekend.


Data 2019
19 mei * 23 juni * 14 juli * 18 augustus * 22 september

Informatie over Culinair Erfgoed Diner

Openingstijden

Openingstijden
19 mei 2019 15:00 uur - 18:00 uur

Delen en Opslaan:

  • Deel op Facebook Vind ik leuk
  • Deel op Twitter Deel op Twitter

Adresgegevens

Locatie
Straat:
Hospitaallaan 16None
Postcode en Plaats:
9341 AH Veenhuizen