Kop van Drenthe

Terug naar

Overzicht
 

Bajesdag

Je laten besnuffelen door een drugshond, een echte rechtszaak bijwonen en met de rechter meedenken over de strafmaat, de gevangenis-ME bekogelen, praten met een ex-gedetineerde.
Dat kan allemaal op de jaarlijkse Bajesdag in het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Een dag waarop bezoekers kunnen meemaken wat er gebeurt er als je de wet overtreedt; van politieonderzoek tot rechtszaak, van detentie tot vrijlating én daarna.Pas wel op voor de Kiddy Ride Police Patrol; zij houden vanaf hun politiemotoren alles en iedereen scherp in de gaten en voor je het weet, word je op de bon geslingerd. Gelukkig is de echte politie ook aanwezig, met motoren, de forensische opsporing en een politiebus. Voor kinderen is er ook van alles te doen, zoals de gevangenis-ME bekogelen en een rondrit maken in een echte cellenbus.
Exclusief voor deze dag opent het arbeidscomplex van gevangenis Esserheem de deuren en kunnen bezoekers niet alleen zien wat voor werkzaamheden gedetineerden verrichten, maar kan ook echte Bajessoep geproefd worden. Deze is gemaakt van groenten die gekweekt zijn in het agrarisch bedrijf van de gevangenis.


Nieuw dit jaar: Het Marechausseemuseum! Het museum toont heden, verleden en toekomst van de Koninklijke Marechaussee. Leer de taken van de marechaussee kennen: bewaken & beveiligen, grenspolitie en militaire politie & internationale taken. Tijdens de Bajesdag kun je zelf experimenteren met een deel van deze taken: leer meer over identiteiten en maak een paspoort voor je alter-ego, leer meer over forensisch onderzoek en neem je vingerafdrukken onder de loep en bouw een marechausseevoertuig.


Kortom, een boeiend dagje uit voor het hele gezin!

Informatie over Bajesdag

Openingstijden

Openingstijden
15 juni 2019 10:00 uur - 17:00 uur

Toegangs prijzen

Reguliere Toegangsprijs
5,00 euro
Bijzonderheden toegangsprijs

Volwassenen: €5,00 p.p.
Kinderen t/m 12 jaar: €2,50 p.p.

Delen en Opslaan:

  • Deel op Facebook Vind ik leuk
  • Deel op Twitter Deel op Twitter

Adresgegevens

Locatie
Straat:
Oude Gracht 1None
Postcode en Plaats:
9341 AA Veenhuizen
Website:
Website