Kop van Drenthe

Terug naar

Overzicht
 

TT-wandel- en fietstocht

Drentse TT historie


Je kunt starten in een van de historische TT dorpen voor de afstanden 35 – 23 of 11 km. Je vertrekt vanuit Assen naar de start in Borger (35km), Grolloo (23km) of Hooghalen (11km) waar de Drentse natuur de route uitstippelt tussen historische TT dorpen met culturele activiteiten. Je finisht in het heden van de TT geschiedenis letterlijk in het Drents Archief in de hoofdstad van Drenthe, Assen. Drenthe is wereldwijd bekend van de TT motorraces. We gaan terug naar 1925 waar op de openbare zandwegen van destijds de Vaderlands geschiedenis van dit motortafereel is ontstaan. Bijna 100 jaar later wandelen en fietsen we terug in de tijd dwars door de TT historie van Drenthe.


De TT Fietstocht is 55km en gaat grotendeels over de aangepaste ‘Route de TT’ met vertrek en finish in Assen.


De natuur-route


Dit jaar wandelen we niet de exacte ‘route de TT’ van 1925 of 1926-1954 en verder. Historisch gezien zijn er meerdere circuits geweest die uiteraard niet dwars door de prachtige natuur van Drenthe werden verreden. Historisch een feit maar ook dat wandelaars graag natuurschoon bewandelen. Daarom wordt de TT wandelroute in 2019 gevormd door de ‘typische TT dorpjes van toen’ te verbinden met de mooiste Drentse natuurgebieden van nu. Met een finish in een bruisend centrum van de hoofdstad Assen waar het centrum nog eens extra gezellig is met een cultureel festival en tal van andere activiteiten.


Cultureel programma


De TT dorpen zijn typisch Drentse toeristische dorpjes. Soms meer bekend van bijvoorbeeld het Hunebedcentrum en Cultuurpodium VanSlag in Borger, Cafe Hegeman in Schoonloo en natuurlijk Bluescity Grolloo of het Drents Archief en Drents Museum in Assen. Uitzondering hierop is Hooghalen het ‘TT dorp’ dat van 1926-1954 jaarlijks de TT races door het dorp voorbij zag komen en daar nog steeds het meest bekend van is.


Met lokale verenigingen worden de wandelaars met culturele activiteiten vermaakt en meegenomen in het TT verhaal van Drenthe. Je bezoekt bijvoorbeeld ook gratis het C&B museum en het Drents Archief (met oude beelden in de filmkamer).


Drenthe heeft ook een fantastische Drentse kunstbeweging het Toyisme. Te typeren als kleurrijk, met een doordacht manifest die daarmee ‘verhalen’ op unieke wijze in kunst vertalen. En dat hebben ze ook voor het historische verhaal van de Drentse TT gedaan dat in alle dorpen is te bezichtigen.


Updates en uitgebreidere informatie van de TochT worden via nieuwsbrief gecommuniceerd of via mail verstrekt. Zo kunnen we per nieuwsbrief de informatie up to date houden en gericht vragen beantwoorden.

Informatie over TT-wandel- en fietstocht

Openingstijden

Openingstijden
1 juni 2019 07:00 uur - 17:00 uur

Toegangs prijzen

Reguliere Toegangsprijs
15,00 euro

Openingstijden

Openingstijden
1 juni 2019 07:00 uur - 17:00 uur

Toegangs prijzen

Reguliere Toegangsprijs
15,00 euro

Openingstijden

Openingstijden
1 juni 2019 07:00 uur - 17:00 uur

Toegangs prijzen

Reguliere Toegangsprijs
15,00 euro

Delen en Opslaan:

  • Deel op Facebook Vind ik leuk
  • Deel op Twitter Deel op Twitter

Adresgegevens

Locatie
Straat:
Stationsplein 1None
Postcode en Plaats:
9401LA Assen
Website:
Website