Kop van Drenthe

Terug naar

Overzicht

Speelgoedmuseum Kinderwereld

In speelgoedmuseum Kinderwereld is veel te zien voor kinderen en volwassenen. Van antiek speelgoed als poppen, treinen, auto’s, LEGO tot aan oude speelautomaten.

Naast het bekijken van speelgoed zijn er ook veel mogelijkheden om echt te spelen. Zo is er een antieke draaimolen in gebruik en kan iedereen zich uitleven in de buitenspeelplaats. Hier kun je fietsen op oude bijzondere fietsen, spelen met diabolo’s, tollen en nog meer. Ouders kunnen rustig koffie drinken en de kinderen in de gaten houden in het museumcafé. Ook is er een knutselzolder en treinpark om te spelen.

- kijken naar een unieke collectie ouderwets speelgoed in een vaste opstelling en naar jaarlijks wisselende tentoonstellingen.
- binnen spelen in de expositieruimte en in het ouderwetse kruidenierswinkeltje, met behendigheidsapparaten en o.a. op de speelzolder met DUPLO, houten blokken en treinen.
- buiten spelen op het grote ouderwetse speelplein met spelletjes van vroeger. Iedereen, jong en oud, kan naar hartenlust hoepelen, tollen, hinkelen, blikgooien, steltlopen, touwtjespringen of een ritje maken op de vliegende hollander en vélocipède (fiets met groot voorwiel en klein achterwiel) of een rondje draaien in de antieke molen uit de jaren dertig van de vorige eeuw.

Kortom, een bezoek aan Kinderwereld staat garant voor een dag met heel veel speelplezier voor het hele gezin!

Informatie over Speelgoedmuseum Kinderwereld

Algemeen

Doelgroep (leeftijd)
  • Families

Doelgroep

kinderen
Ja
gezinnen
Ja

Adresgegevens

Straat:
Brink 31
Postcode en Plaats:
9301 JK Roden
Telefoonnummer:
050 5018851
Email:
Website:
Website

Ook op deze locatie